15.11.2014 3519

Okulumuzun yapımı 2014 yılında tamamlanmıştır. İMKB Atatürk Ortaokulu ve Beşikli Döndü Hidayet Sarıışık Ortaokulu kapatılmış, öğrencileri ve öğretmenleri okulumuza devredilerek 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında ilk defa eğitim hayatına başlamıştır. Adını, 1993 yılında şehit edilen öğretmen Bayram Tekin'den almıştır. Şehit öğretmen Bayram Tekin, 18.04.1964 Yılında Çiçekdağı İlçesine bağlı Kabaklı Köyünde doğmuştur. İlköğrenimini Kabaklı Köyünde, ortaokulunu Ankara Üreğil Ortaokulunda, liseyi Ankara Mamak Lisesinde okumuştur. Yüksek öğrenimini ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesinde bitirmiştir. Yoksulluk içerisinde büyüyen 9 kardeşten birisidir. Askerlik görevini bitirdikten sonra, Yüksekokulda tanışıp evlendiği eşi Yasemin TEKİN ile birlikte Bitlis'in Ahlat ilçesine bağlı Burcukaya köyüne öğretmen olarak başlamışlardır. Kısa bir süre sonra Bitlis Merkez Erikli İlkokulunda görevlerine devam ederken 25.10.1993 tarihinde saat 19.30 sıralarında kendisi, eşi Yasemin TEKİN ve 3,5 yaşındaki kızı Betül TEKİN şehit edilmiştir. Okulumuzun adına da şehidimizin adı verilmiştir.